Rick Torenstra

Vrijdag 19 Januari 2007, een dag waarbij letterlijk alles in één klap veranderde. Bij een patrouille tijdens uitzending op TFU2 werd het voertuig waarin ik stond doelwit van een zelfmoordaanslag met een VBIED (Vehicle-Borne Improvised Explosive Devise).

Lees meer

Erik van den Elzen

Marc kende ik vanaf het moment dat ik bij de 13e infanteriecompagnie werd geplaatst werd in juni 2007, Korporaal Houweling (Jeroen) werd niet lang daarna ook bij het 13e geplaatst. Met Marc had ik in het begin weinig contact omdat hij in een ander peloton zat en al vrij snel werd geselecteerd om naar Tsjaad te gaan.

Lees meer

Frens Hartgers

Sergeant Frens Hartgers (28) raakt in 2008 levensgevaarlijk gewond in Afghanistan wanneer zijn voertuig nabij de vooruitgeschoven post Qudus op een IED rijdt. Hartgers wordt ruim twintig meter uit het voertuig geslingerd, heeft een slagaderlijke bloeding in z’n lies en zijn beide hielen en linkerknie zijn verbrijzeld. “Nee, zichtbaar letsel heb ik niet, maar de pijn is er nog iedere dag.”

Lees meer

Marc van de Kuilen

Marc van de Kuilen (24) is een sporter in hart en nieren. Voordat hij in dienst trad bij Defensie speelde hij American Football op het hoogste niveau in Nederland. Op missie hield hij zich met provisorische halters en munitiekistjes in topconditie. In 2007 verloor hij beide benen bij een vuurgevecht in Afghanistan – door friendly fire. Het weerhield hem er niet van opnieuw het uiterste van zichzelf te eisen.

Lees meer

De gewonde Soldaat

Postadres

De Gewonde Soldaat
Postbus 100
3941 AC Doorn

Contact

Email: info@degewondesoldaat.nl

Bankgegevens

IBAN: NL88 INGB 0007121825
BIC: INGBNL2A
KvK: 55361935