Fotoverslag: Grebbeberg Masters 2013

De eerste editie van de Grebbeberg Masters heeft € 25.606,50 opgeleverd. Het sportieve evenement is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor militairen die gewond raakten. Er deden 1.300 sportievelingen mee aan de loop- en de fietstocht, van wie 40 gewonde (ex-)militairen. De opbrengst gaat naar de Vereniging De Gewonde Soldaat.

Deelnemers aan de fietstocht konden ervoor kiezen 1, 2 of 3 rondes te trappen. Bij het lopen legden de 6-koppige teams 4 uur lang rondes af van 3 kilometer. In totaal deden 100 teams op de fiets mee en 90 teams aan het loopevenement.

Historische plek

Het evenement moet ook de gewonden een hart onder de riem steken. Initiatiefnemer van de Grebbeberg Masters is de Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif. "Onze gewonde collega's hebben offers gebracht voor de vrede en vrijheid en verdienen daarom onze waardering. Dat er veel gewonde collega's meedoen, maakt deze dag extra bijzonder, op deze voor de landmacht historische plek."

Erkenning en waardering

'De Gewonde Soldaat' strijdt voor begrip, erkenning en waardering voor (zwaar)gewonde militairen en veteranen. Medeoprichter Korporaal Rik Pieters deed met de fietstocht mee. Hij reed destijds in Afghanistan met zijn voertuig op een bermbom en raakte ernstig gewond. Dat gold ook voor groepsgenoot Dennis van Esch. Hij verloor beide benen bij de aanslag en deed net als Pieters mee aan de 40 kilometerronde op zijn hand bike.

Niet bij de pakken neer

"Fantastisch dat de landmacht dit organiseert", zegt Pieters. "Hiermee geven de mensen aan dat ze aan ons denken. Het voelt als erkenning. Wij laten zien dat je niet bij de pakken neer moet zitten, maar juist moet tonen wat je nog wél kunt. Gewond, maar niet verslagen. Wij hopen volgend jaar deel te nemen aan Wounded Warriors in Amerika, de Olympische Spelen voor gewonde militairen."

Tags: Grebbeberg Masters

De gewonde Soldaat

Postadres

De Gewonde Soldaat
Postbus 100
3941 AC Doorn

Contact

Email: info@degewondesoldaat.nl

Bankgegevens

IBAN: NL88 INGB 0007121825
BIC: INGBNL2A
KvK: 55361935