Fotoverslag: Marine Corps Trails

Zondag 2 maart zijn we met een groep gewond geraakte, ziek geworden en tijdens dienst geblesseerde mariniers vertrokken naar Camp Pendleton, Californië (vlakbij San Diego) om deel te nemen aan de Marine Corps Trials 2014 georganiseerd de United States Marine Corps (USMC). Er deden 400 militairen en veteranen mee en de sporten waarin gestreden werd waren: track & field, boogschieten, schieten, zwemmen, fietsen, rolstoel basketbal, zittend volleybal.

Deze trials dienen voor Amerikaanse mariniers als kwalificatie om mee te mogen doen aan de Warrior Games, en de USMC nodigt geallieerde partners en bondgenoten uit om het de Amerikaanse mariniers zo moeilijk mogelijk te maken zodat ze het allerbeste uit zichzelf halen! Maar het belangrijkste is misschien wel het verbroederende effect, en de steun die je eigenlijk alleen kan vinden bij lotgenoten! Dit leidt tot een sfeer die ervoor zorgt dat iedereen zijn makken even helemaal vergeet en tot optimale prestaties komt!

Flitsende organisatie

De trials waren typisch weer op zijn Amerikaans geregeld, dat houd in het kort gezegd in dat gewoon OVERAL aan gedacht was! Bij aankomst stond werden we gelijk opgevangen en door een straatje geleid om in te checken. Inschrijven, medische check-up, rugzak met kleding, toiletartikelen, toewijzing kamers, verrassingspakket samengesteld door Amerikaanse vrijwilligers met diverse goodies en bedankbrieven van kinderen. Volgende dag werd er een tour naar San Diego georganiseerd, daar deden we een boottocht door de haven, kregen een straatconcert van een zangeres, en werden we aansluitend uitgenodigd door de lokale horeca in 'Little Italy' om uitgebreid te lunchen, en dit alles GRATIS! De waardering voor militairen is erg groot en dat is voor ons Nederlanders een vreemde gewaarwording in positieve zin!

De rest van de week stond in het teken van trainen voor de uiteindelijke wedstrijden, ook daar was alles tot in de verre puntjes piekfijn geregeld! De toebehoren van de sporten (fietsen, bogen, geweren, zwembrillen etc.) waren van absolute topkwaliteit, bij alle sporten werden extra tenues geleverd (zwemkleding, atletiekkleding, fietskleding, etc.) en bij elke trainings- en sportlocatie stonden kraampjes met een overvloed aan eten en drinken zoals sportdranken, powerbars, fruit, noten, en talloze andere producten. Ook werd er een groots openingsdiner georganiseerd, diverse barbecues, optredens in de avond, en een nog grootser afsluitingsdiner! Dit alles wordt gesponsord door de USO (United Service Organizations) die op haar beurt weer volledig afhankelijk is van donaties en vrijwilligers die dat allemaal mogelijk maken.

Eremetaal

Uiteindelijk hebben we 1 medaille mee naar huis mogen nemen op de 1500 meter hardlopen, en op de andere onderdelen helaas net naast de medailles gegrepen! Maar het belangrijkste doel is sowieso gehaald, het krijgen van een erkenning en waardering voor wat je hebt meegemaakt, en ervaringen uitwisselen onderling die ervoor zorgen dat iedereen er sterker uitkomt dan je erin ging, met of zonder medaille!

De gewonde Soldaat

Postadres

De Gewonde Soldaat
Postbus 100
3941 AC Doorn

Contact

Email: info@degewondesoldaat.nl

Bankgegevens

IBAN: NL88 INGB 0007121825
BIC: INGBNL2A
KvK: 55361935